Primus

Primus erbjuder kunskapsträffar innehållande olika teman inom hälsofrämjande livsstil. Det sker ingen behandling utan ses mer som friskvård. Fysioterapeuten och arbetsterapeuten har en vägledande roll och kan förmedla kontakt till rätt instans vid behov.

Syfte
Primus är en arbetsförberedande aktivitet som vänder sig till sjukskrivna eller arbetslösa individer som står långt ifrån arbetsmarknaden. Primus erbjuder hälsofrämjande kunskapsträffar (på grundläggande nivå) och lätt fysisk aktivitet i grupp under ledning av arbetsterapeut och fysioterapeut med syfte att ge deltagarna möjlighet att själva kunna påverka sin hälsa positivt. Att förbättra hälsan och delta i en gruppaktivitet kan vara ett första steg i riktning mot långsiktigt hållbar egenförsörjning genom arbete eller studier.

Innehåll
Primus erbjuder kunskapsträffar innehållande fristående teman inom hälsofrämjande livsstil. Vid träffarna ges möjlighet att ta del av föreläsningar med diskussioner samt prova på lättare fysisk aktivitet och avslappning under ledning av arbetsterapeut och fysioterapeut. Primus ges återkommande som en kurs med 10 fristående föreläsningar med löpande intag. Exempel på innehåll är sömn, stresshantering, hälsa och kost samt vardagsbalans. Det sker ett inskrivningssamtal i samband med uppstart för att gå igenom förutsättningar för att delta samt innehåll i kursen.

Information om kommande kursstarter kommer regelbundet att läggas upp på hemsidan.

Anmälan och information ges av:

Ewa Michaelsen leg. arbetsterapeut, tel. 010-486 16 65, e-post ewa.michaelsen@arbetsformedlingen.se

Elisabeth Petersson leg. fysioterapeut, tel. 031-315 23 75, e-post elisabeth.petersson@molndal.se

Verksamhetsansvarig Primus
Monia N Sarenstrand
monia.sarenstrand@partille.se
073-558 27 93

Kontakt

 • Förbundschef

  Annika Ruys-Hagberg
  E-post
  Mobil: 076-134 22 78

 • Tf biträdande förbundschef

  Melina Myrbäck
  E-post
  Mobil: 010-487 12 93

 • Insjöriket

  Brogatan 16
  431 30 MÖLNDAL