Primus

Primus är en hälsofrämjande gruppverksamhet som vänder sig till dig som är eller riskerar att bli sjukskriven eller arbetslös. Syftet med verksamheten är att du genom fysisk aktivitet och grundläggande kunskapsträffar ska få ökad möjlighet att påverka din hälsa positivt och på så sätt ta ett första steg närmare arbete eller studier.

Träffarna sker digitalt två gånger i veckan under totalt sex veckor; kunskapsträffarna måndagar kl. 13-15 och passet med gemensam fysisk aktivitet torsdagar kl. 10-10.45 under ledning av arbetsterapeut och fysioterapeut. Ämnen som tas upp på kunskapsträffarna är kost och hälsa, fysisk aktivitet, sömn, stress, målformulering och jämställdhet.

Vid behov av ytterligare stöd i din process finns det möjlighet att boka tid direkt med arbetsterapeut eller fysioterapeut för individuell konsultation/vägledning (observera att vi inte utför någon medicinsk bedömning och behandling utan insatsen ses som friskvård).

En processkarta över Primus kan ni se här: Processkarta Primus

Praktisk information

Samtliga träffar sker interaktivt digitalt via Zoom. Inbjudan med länk skickas via mail varje fredag veckan innan. Det går bra att ansluta sig via dator eller mobiltelefon under förutsättning att en fungerande mikrofon är kopplad till enheten.

Den fysiska aktiviteten på torsdagar fokuserar på lågintensiv träning för att det ska passa så många som möjligt att delta. Vi visar rörlighets-, styrke- och konditionsövningar på en lätt till något ansträngande nivå, du kan sedan oftast välja att göra övningarna enklare eller svårare utifrån behov. Se till att ha lagom stor yta att röra dig på framför skärmen där hemma.

Schema med aktuella tider och datum finns här: Schema Primus

Meddela insatsansvariga Ewa eller Elisabeth via mail om du inte kan närvara.

Anmälan

Ingen remiss behövs utan anmälan sker via din kontaktperson eller på egen hand.

Vid anmälan behöver vi namn, telefonnummer och e-post till den sökande. Anmälan görs till insatsansvariga:

Ewa Michaelsen leg. arbetsterapeut, tel. 010-486 16 65, e-post ewa.michaelsen@arbetsformedlingen.se

Elisabeth Petersson leg. fysioterapeut, tel. 031-315 23 75, e-post elisabeth.petersson@molndal.se

Därefter kontaktas sökande via telefon för bokning av inskrivningssamtal och planering för uppstart.

 

 

Kontakt

 • Samordnare

  Roya Mohammadi
  roya.mohammadi@molndal.se
  Mobil: 070-467 73 59

 • Insjöriket

  Brogatan 16
  431 30 MÖLNDAL