Våld i nära relation

Vi frågar om våld!

Enligt Brottsförebyggande rådet anmäldes 2018 ca 16.000 misshandelsbrott i Sverige, där gärningspersonen var i nära relation med offret. Den stora våldsutsatta gruppen var kvinnor. Samma år dödades 22 kvinnor av närstående män.

Föreningen NNS (Nationella nätverket för samordningsförbund) deltar tillsammans med flera samordningsförbund, däribland samordningsförbundet Insjöriket, i ett regeringsuppdrag med mål att förbättra upptäckten av våld i nära relationer, hedersrelaterat våld och förtryck, sexuellt våld samt med att förmedla adekvata insatser mot detta.

I uppdraget samverkar NNS med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Jämställdhetsmyndigheten, Migrationsverket och Socialstyrelsen.

I och med detta regeringsuppdrag ingår vårt förbund i ett projekt mot psykiskt, fysiskt och sexuellt våld som pågår till 2021. För att upptäcka personer som utsatts/utsätts för våld och personer som utövat/utövar våld ställer vi standardiserade frågor till alla våra deltagare som vi möter.

Vill du veta mer om vårt arbete i detta eller om projektet så kontakta Monia N Sarenstrand monia.sarenstrand@partille.se, 073-558 27 93.

Det går också bra att hitta information, material, presentationer via Stoppa våldet!

Kontakt

 • Tf förbundschef

  Annika Ruys-Hagberg
  E-post
  Mobil: 076-134 22 78

 • Tf biträdande förbundschef

  Melina Myrbäck
  E-post
  Mobil: 010-487 12 93

 • Insjöriket

  Brogatan 16
  431 30 MÖLNDAL